PR House

 

Type: Architecture and Interior Design

Location: Ahmedabad

Status: Under Construction

 

Description:

Located on the outskirts of Ahmedabad, the PR House forms part of a development for two brothers and their strongly knit nuclear family.

The client's brief was simple and clear: To provide a design that ensures grandness of scale.

 

The grandness of scale was explored in its form as well as the interior spaces. Exposed concrete wall wraps, turns and twists to eventually form a 20feet cantilevered entrance porch whilst creating a series of semi-open spaces of varying scales. The interior space is characterised by a double height atrium, centrally placed, connection the public and private areas of the house at all floors via a bridge. The east and west verandahs maximise cross ventilation and interconnect with the other brother's house.  

 

The use of local sun dried brick, lime mortar for pointing, reclaimed wood, exposed RCC walls and ceilings with local stone cladding ensures commonality between the two houses.

1/1

© 2016 PVDRS Architects, Interior Designers and Landscape Designers, Ahmedabad, India

  • Facebook Classic